George Corbu

n.17.08.1940

Este membru al Academiei de Ştiinţe, Literatură şi Arte (ASLA, din Oradea, Secţiunea de Literatură) din anul 2000, membru al Uniunii Scriitorilor din România (2003), membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova (2008) şi membru al Societăţii Scriitorilor Târgovişteni (2006). Este preşedintele Uniunii Epigramiştilor din România (din anul 1995) şi directorul revistei „Epigrama” (din anul 2002). A fost primul preşedinte al Comisiei Naţionale a Bibliotecilor din România (2002).

A publicat peste 25 de volume (poezie, epigramă, critică literară, istorie literară, antologii, traduceri, biblioteconomie etc.

A prefaţat 140 de volume (din care 125 numai de umor şi epigrame).

Înainte de a fi un poet în stil satiric, ingenios şi fantezist, George Corbu este un personaj original. Îl ştiu de mult şi, cum îl ştiu, aşa a rămas şi azi, în vremuri de trecere şi petrecere: subţire ca un lujer, agil ca un ţipar, grăbit, mereu grăbit, agitat, urcând pe scări, coborând pe scări, mergând în pas alert pe stradă, cu privirea în jos, fixat parcă definitiv într-o fantasmă necunoscută. S-au schimbat timpurile, au trecut şi peste el anii ca peste noi toţi, George Corbu nu şi-a modificat însă ritmul şi nu şi-a schimbat, se pare, nici fantasmele. Este în continuare pasionat de literatură, citeşte tot, scrie mereu, publică ici, colo, face antologii de epigrame şi epigramişti, are tot timpul iniţiative culturale, este loial în prieteniile sale literare şi are, asta pot să spun cu precizie, un cult aproape mistic pentru valorile spiritului. Participă la cenaclurile epigramiştilor, duelează cu ei şi, când are mai mult răgaz, scrie sonete! (Eugen Simion)